Polyester gaas

Polyester (PET) gaas

Top Zeven voert een breed programma van polyester geweven gaas met daarnaast ook enkele geëxtrudeerde polyester (PET) gazen. Polyester gaas wordt alom gebruikt in de dagelijkse omgeving. Voorbeelden zijn piramide theezakjes, stoffilters in wasdroger of stofzuiger, kalkfilters in waterkokers, of filtergaas in de luidspreker van uw mobiele telefoon. Verder wordt geweven polyester gaas in een breed scala van industriële filters gebruikt. Het voert te ver om een complete opsomming van industriële filters met geweven gaas te geven maar enkele bekende toepassingen zijn oliefilters en interieurfilters in de automobielindustrie en bloed- en vloeistoffilters in de medische industrie.

Polyester geweven gaas is een gekalibreerd gaas wat betekent dat alle draden zich op een exacte, vaste afstand van elkaar bevinden waardoor alle maasopeningen exact even groot zijn. Polyester gaas wordt geweven van kwalitatief hoogwaardig monofilament draad en is verkrijgbaar in een range van 10 tot 2000 micron maasopening. Bekijk ons totale programma geweven, polyester gazen.

Polyester gaas heeft een goede resistentie tegen chemicaliën (zie de tabellen onder Downloads) en is goed bestand tegen hoge temperaturen. Polyester gaas staat ook bekend om de uitstekende biologische weerstand: het kan goed tegen diverse licht- en weersomstandigheden. Het heeft ook een goede weerstand tegen zuren maar is gevoelig voor alkali (zie Properties of synthetic fibres). Meer informatie leest u op onze pagina over geweven gaas.

Top Zeven heeft een ruime hoeveelheid polyester gaas op voorraad. Naast het leveren van gaas per meter of rol, kan Top Zeven u ook een maatwerkoplossing bieden met behulp van stans-, span-, snijd- en lamineerfaciliteiten (zie pagina Bewerkingen).

Op zoek naar een specifieke oplossing? Vertel het ons, we denken graag met u mee.

Vraag een offerte of advies per mail 

Goedendag!

Wilt u direct een antwoord op uw vraag? Belt u ons dan op 023 5319051.

Het is de snelste manier om ons te bereiken en we helpen u graag.

U kunt ons op werkdagen per telefoon bereiken van 10.00 tot 17.00 uur.