Drie formaten trommelfilterpanelen achter elkaar

Vervangbare panelen voor trommelfilters

Top Zeven produceert in eigen beheer flexibele filterplaten/-panelen voor trommelfilters. De panelen komen in verschillende maatvoeringen en worden uitgevoerd in vele filterfijnheden, variërend van 25 tot 300 micron. De ervaring leert dat voor met name Koi-vijvers een filterfijnheid van 75 micron optimaal is. De panelen kunnen voorgebogen worden naar de voor uw trommel geschikte diameter.

Een trommelfilter is een mechanisch filter om vaste deeltjes uit water te filteren. Een trommelfilter is een holle ronde trommel waarin vervuild water geleid wordt, waarna het door het oppervlak van de trommel (voorzien van gaas) naar buiten stroomt. Het gaas op het trommelfilter houdt het vuil tegen, en als het gaasoppervlak verzadigd is zal de trommel draaien zodat het water weer door schoon gaas kan stromen. Het vervuilde gaas wordt schoongespoten en het vuil wordt via een afvalbak afgevoerd.

Op het oppervlak van het trommelfilter dient gaas bespannen te zijn. Omdat het oppervlak rond is, is dit niet eenvoudig. Top Zeven heeft speciaal voor het trommelfilter een buigbaar paneel ontwikkeld, dat voorzien kan worden van elk gewenst gaas, in polyester of rvs. Het paneel is eenvoudig te monteren, zeer eenvoudig waterdicht af te sluiten met rubber tape (door Top Zeven leverbaar) en kan voor een kleine diameter trommelfilter ook voorgebogen worden zodat deze probleemloos op het trommelfilter te monteren is.

Op zoek naar een specifieke oplossing? Vertel het ons, we denken graag mee.

Vraag een offerte of advies per mail 

    Goedendag!

    Wilt u direct een antwoord op uw vraag? Belt u ons dan op 023 5319051.

    Het is de snelste manier om ons te bereiken en we helpen u graag.

    U kunt ons op werkdagen per telefoon bereiken van 10.00 tot 17.00 uur.