Afstand (spacer mesh)

Geëxtrudeerde polypropyleen gazen worden specifiek toegepast als ‘feed spacer’ in filtratie door omgekeerde osmose (reverse osmosis, RO) en ultra filtratie. Het is het proces waarbij water wordt gezuiverd of ontzilt door het onder hoge druk te filteren via meerdere lagen van membranen welke op afstand worden gehouden door PP extrusie gaas. Het PP gaas ofwel de “feed spacer” scheidt twee membraanlagen. Door de bi-planaire structuur van het spacer gaas kan de toevoer (feed) de membranen efficiënt bereiken. Bij een RO-filter worden de PP feed spacer en de membranen meermalen om een geperforeerde buis gewikkeld waarin de gefilterde vloeistof zich verzamelt waarna het afgevoerd wordt.

De bi-planaire structuur van geëxtrudeerd polypropyleen gaas maakt het tot een perfecte feed spacer. Polypropyleen geëxtrudeerd gaas biedt de stijfheid om een gelijke afstand en steun over de gehele oppervlakte van het membraan te bieden. Hierdoor blijft de benodigde stroom gehandhaafd met een minimaal drukverlies. De dunheid van onze gazen beperkt het beschadigen van membranen tot een minimum.

Onze polypropyleen feed spacer gazen worden geproduceerd in verschillende diktes, variërend van 21 mil (0,5 mm) tot 80 mil (2 mm).

Voor gaasdiktes minder dan 0,5 mm biedt Top Zeven geweven gazen. Echter, weven biedt geen hoge stabiliteit zoals extrusie dat doet. De oplossing: ‘co-extruded gaas‘. Co-extruded polyester gaas wordt geweven van co-extruded draden (PET draden met een zacht oppervlak waardoor de draden in elkaar kunnen samensmelten d.m.v. hitte na het weven). Dit maakt het gaas stabiel en maakt het mogelijk om te weven met dunne draden in een open structuur. Resultaat: een zeer dun en open gaas dat nog steeds zeer stabiel is.

Op zoek naar een specifieke oplossing? Vertel het ons, we denken graag mee.

Vraag een offerte of advies per mail 

    Goedendag!

    Wilt u direct een antwoord op uw vraag? Belt u ons dan op 023 5319051.

    Het is de snelste manier om ons te bereiken en we helpen u graag.

    U kunt ons op werkdagen per telefoon bereiken van 10.00 tot 17.00 uur.