Versteviging/ Ondersteuning

Kunststof gaas ondersteunt en versterkt ontelbare producten. Kijk om je heen in je dagelijkse omgeving en je vindt kunststof gaas overal om je heen, in je matras, in autostoelen, in de kunstgrasmat op bijvoorbeeld een golfparcours of voetbalveld en zelfs in luiers.

Naast alledaagse toepassingen biedt Top Zeven ook plastic gaas ter ondersteuning en versteviging van non-woven filtermateriaal. Gaas geeft daarin extra stijfheid waardoor het een stevige structuur krijgt en in grotere oppervlaktes toegepast kan worden.

De grootste voordelen van ons geëxtrudeerde ondersteuningsgaas voor luchtfilters zijn:

 • Hoge doordringbaarheid van lucht (laag drukverlies)
 • Het niet vasthouden van vocht en weerstand tegen hydrolyse
 • Vlamvertragende elementen kunnen worden toegevoegd
 • Uitstekend recyclebaar (wanneer gecombineerd met nonwoven materialen van dezelfde aard)
 • Hoge stabiliteit en vlakheid

Naast standaard polyethyleen – en polypropyleen geëxtrudeerde gazen biedt Top Zeven speciale ondersteunende gazen van polyamide (nylon) en polyester (PBT). Geëxtrudeerd nylon gaas is bijvoorbeeld zeer geschikt om metaal gaas in hydraulische filters te vervangen. Ze bieden weerstand tegen olieën en zijn bestand tegen hoge temperaturen. Daarmee zijn ze tegelijkertijd een aantrekkelijk ecologisch alternatief. Onze PBT (polyester) geëxtrudeerde gazen worden als olie- en brandstoffilters in de automotive industrie gebruikt. In combinatie met polyester nonwoven gaas biedt het een goede basis voor gepliseerde filterunits. Tot slot zijn ze 100% recyclebaar.

Op zoek naar een specifieke oplossing? Vertel het ons, we denken graag mee.

Vraag een offerte of advies per mail 

  Goedendag!

  Wilt u direct een antwoord op uw vraag? Belt u ons dan op 023 5319051.

  Het is de snelste manier om ons te bereiken en we helpen u graag.

  U kunt ons op werkdagen per telefoon bereiken van 10.00 tot 17.00 uur.