Filtratie

Filtergazen worden gebruikt voor het zeven of filteren van deeltjes uit lucht of vloeistoffen. Top Zeven heeft een grote hoeveelheid geweven polyester en – polyamide (nylon) filtergazen in voorraad. Deze gazen worden geweven met monofilament draden van hoge kwaliteit op gerenommeerde Sulzer weefapparatuur. Dit garandeert een constante en exacte afstand tussen draden waardoor een gaas met gekalibreerde gaasopeningen ontstaat. Deze gazen hebben openingen van 2 mm. tot 20 micron (0,02 mm), of van 2 tot 200 draden per cm.

Voor de verwerking van filtergaas heeft Top Zeven een goed uitgeruste werkruimte met enkele mechanische spanmachines om raamwerk te bespannen met gaas of om trommelfilterpanelen te maken. Ook kunnen we  lamineren en stansen zodat we volgens uw ontwerp speciaal gevormde filteronderdelen kunnen maken (zie Bewerkingen).

Top Zeven heeft een grote voorraad kunstof gazen en kan u goed adviseren omtrent het voor u juiste gaas. De minimale verkoophoeveelheid is 1m2.

Lamineren met lucht of water
Naast het filteren bieden geweven gazen – door hun gelijke structuur – ook de mogelijkheid om met water of lucht te lamineren. Laminaire luchtstroom is een vereiste in operatiekamer en clean rooms, en veel van onze bespannen frames worden in deze markt toegepast.

Feed spacer
De gelijke en bi-planaire structuur van onze geëxtrudeerde gazen maken ze zeer geschikt om als feed spacer in een omgekeerd osmosefilter of ultra-filtratie systemen gebruikt te worden. Onze polypropyleen geëxtrudeerde gazen kennen verschillende diktes. Ze zorgen voor een gelijke en constante afstand tussen de membraandelen. De bi-planaire structuur biedt optimale eigenschappen voor feed spacers.

Op zoek naar een specifieke oplossing? Vertel het ons, we denken graag mee.

Vraag een offerte of advies per mail 

    Goedendag!

    Wilt u direct een antwoord op uw vraag? Belt u ons dan op 023 5319051.

    Het is de snelste manier om ons te bereiken en we helpen u graag.

    U kunt ons op werkdagen per telefoon bereiken van 10.00 tot 17.00 uur.