Luchtlaminatie/-verLuchtlaminatie/-verdeling d.m.v. zeer fijn kunststof gaasdeling
Luchtlaminatie/-verdeling
Lucht laminatie van operatiekamers
Medische industrie: gaas in luchtlaminatie

Luchtlaminatie/-verdeling

Een clean room of een operatiekamer in een ziekenhuis is een overdruk-ruimte waarbij schone lucht boven het operatiegedeelte gelamineerd wordt ingebracht. Door ook nog gebruik te maken van temperatuurverschillen, wordt de geïsoleerde en gelamineerde luchtstroom rechtstreeks via openingen in de wanden afgevoerd en zo wordt voorkomen dat verontreinigingen zich via turbulentie in de ruimte voortbewegen.

De lucht wordt gelamineerd door het door een screen met twee lagen zeer fijn kunststof gaas te leiden. Deze screens (zogenaamde CG-verdelers) worden in het plafond in een plenum voor de luchtinlaat aangebracht. Het dubbelzijdig met gaas bespannen screen verdeelt de lucht gelijkmatig over het gehele oppervlak van het screen en zorgt op deze manier voor een gelijkmatige luchtstroom zonder wervelingen. Eventueel aanwezige verontreinigingen worden door de luchtstroom afgevoerd.

Top Zeven heeft meer dan 25 jaar ervaring in het bespannen van CG-verdelers voor OK’s en clean rooms en biedt een 24-uurs service voor een zo kort mogelijke “down-time” van operatiekamers.

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Bel ons of stuur een e-mail. Wij staan u graag te woord.

Vraag een offerte of advies per mail 

    Goedendag!

    Wilt u direct een antwoord op uw vraag? Belt u ons dan op 023 5319051.

    Het is de snelste manier om ons te bereiken en we helpen u graag.

    U kunt ons op werkdagen per telefoon bereiken van 10.00 tot 17.00 uur.