Gaas om windmolenbladen te creëren.
Gaas om windmolenbladen te creëren.

Composietenproductie (flow mesh)

Voor het maken van composieten (via vacuüminjectie of drukinjectie) levert Topzeven een scala aan hoogwaardige doorstroomgaas- / flow mesh-types . Deze gazen worden tijdens de vacuüminjectie gebruikt om de hars, gelijkmatig en met een zekere snelheid, te geleiden over het gehele oppervlak van het te gieten composiet.

Voordelen flow mesh (hoogwaardig doorstroomgaas)

Doorstroomgaas wordt in verschillende situaties toegepast: bijvoorbeeld wanneer het composiet eindproduct een grote oppervlakte beslaat. Of wanneer de techniek waarmee een bepaald composietproduct wordt vervaardigd, erom vraagt minder goed doorstroombare matten in de gietmal te gebruiken.

Op zoek naar een specifieke oplossing? Vertel het ons, we denken graag mee.

Vraag een offerte of advies per mail 

  Goedendag!

  Wilt u direct een antwoord op uw vraag? Belt u ons dan op 023 5319051.

  Het is de snelste manier om ons te bereiken en we helpen u graag.

  U kunt ons op werkdagen per telefoon bereiken van 10.00 tot 17.00 uur.

  (vervolg) In dergelijke gevallen kan het noodzakelijk zijn de horizontale doorstroombaarheid van de mal te vergroten, door het aanbrengen van doorstroomgaas,  – ook wel net bleeder, flow-gaas of flow mesh genoemd. Met name composieten van epoxyhars – zoals bijvoorbeeld gebruikt in de scheepsbouw en bij de vervaardiging van windturbinewieken – zijn gebaat bij een optimale doorstroomsnelheid. Door een verdubbeling van de doorstroomtijd zal de vultijd van de mal halveren, waardoor de regelmatigheid van de polyester of epoxy composietstructuur in het eindproduct sterkt verbetert. Het gebruik van doorstroomgaas dringt zo de verwerkingstijd en de kosten van uitval of herstel terug.

  Doorstroomgaas van Topzeven

  De geëxtrudeerde doorstroomgazen van Topzeven zijn op zo’n manier vervaardigd dat het hars medium zeer goed getransporteerd wordt, terwijl zij optimale lossingseigenschappen hebben en de juiste balans houden tussen de stroomcapaciteit en verspilling van hars.

  Vooral de dikte van het flow mesh is bepalend voor de doorstroomsnelheid; deze eigenschap geeft dus nog mogelijkheden om te experimenteren met het type doorstroomgaas om de stroomsnelheid van de hars te optimaliseren. Er zijn variaties leverbaar met een zekere stijfheid, of juist met een hoge flexibiliteit, die zich makkelijk aanpassen aan een complexer gevormde mal. Enkele van deze gazen blijven ook bij hogere hars temperaturen vormvast. Al onze doorstroomgazen hebben een ontvettingsproces ondergaan ter voorkoming van vervuiling van het hars medium.

  Verbetering van uw composiet productieprocessen

  Ons klantenportfolio varieert van bedrijven met zeer gespecialiseerde toepassingen van composieten in de lucht- en ruimtevaartindustrie, tot bedrijven die op grote schaal scheepsrompen of turbinebladen produceren. Topzeven onderscheidt zich door haar kennis van de aard van gaasproducten en de vele toepassingsmogelijkheden van gazen en netten. Graag delen wij met u onze kennis om productieprocessen te verbeteren, of u met advies op weg te helpen in de veelheid aan gaastoepassingen.

  Op zoek naar een specifieke oplossing? Vertel het ons, we denken graag mee. Stuur u verzoek naar gaas [at] topzeven [dot] com of bel ons op 023 5319051.

  Door een verdubbeling van de doorstroomtijd zal de vultijd van de mal halveren, waardoor de regelmatigheid van de polyester of epoxy composietstructuur in het eindproduct sterkt verbetert.

  Het gebruik van doorstroomgaas dringt zo de verwerkingstijd en de kosten van uitval of herstel terug.

  Alex Lei, oprichter Top Zeven

   

      Doorstroomgaas/Flow mesh van Topzeven is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen: